IK Oden

Referat: Riddarhytte SK - IK Oden

Bortamatch mot Riddarhyttan en tisdagkväll sent i augusti är kanske ingen höjdpunkt, men å andra sidan är det charmigt med de få kvarvarande brukslagen i Västmanland (jag är så gammal så att jag minns Högfors, Möklinta, Himmeta, Värhulta och Medåker!).
P g a flera i A-laget hade svårt att komma loss från jobbet för den tidiga samlingen så fick unga talanger chansen på bänken: Dante Engzell och Jack Boman från P08-laget, Mahdi Mirzaii född -06 och Felipe Nagaoka född -04 (han har A-lagskontrakt men har spelat mest i U23 pga den tuffa konkurrensen).

Men det gällde att punktera matchen med startelvan först. Och det gick inte alls bra i början. Riddarhyttan var riktigt på tårna i matchinledningen och hade några 100-kilosbjässar på centrala mittfältet. Deras största spelare vann två motlägg och skaffade sig friläge efter bara 2 minuter som han förvaltade genom att dundra in 1-0 i högra hörnet.
Det var inte den start vi ville ha men det blev tändvätska för vi svarade efter 10 minuter när Sinan nickade in Kemos hörna i mål!
Och bara två minuter senare utnyttjade Dennis ett misstag av målvakten som missade bollen när han skulle rensa och Dennis kunde ta den och lägga in 1-2 i tomt mål.
Men efter det blev vi bekväma istället för att jaga vidare mot en tvåmålsledning och Riddarhyttan tilläts komma in i matchen med sitt fysiska, direkta brunkarspel. Vi borde varit varnade när de först nickade i ribban och sedan Nathan räddade ett friläge.
Men de höll kvar spelet på vår planhalva och vann ytterligare ett motlägg som dock såg ut att ta på spelarens arm, men domaren friade och killen kunde sätta 2-2 fri med Nathan.
Vi var inte alls nöjda med första halvlek.

1:a halvlek
2' 1-0 Riddarhyttan, motlägg - friläge - skott i mål
8' Hampus sätter Dennis i friläge med ett instick men han kommer ur vinkel och försöker hitta Sinan som dock dundrar bollen över ribban
10' 1-1 Oden genom Sinan (assist Kemo). Hörna som nickas i mål.
12' 1-2 Oden genom Dennis (assist Hadi) efter att målvakten missat en rensning på Hadis djupledsboll
21' Riddarhyttans mittfältare vinner bollen på vår plan halva, driver fram och skjuter från 30 meter men Nathan räddar ganska enkelt
30' Riddarhyttans målvakt strular igen på en utrusning där Dennis vinner andrabollen och försöker sig på ett långskott som tyvärr träffar ribban och Karwan skjuter returen över målet
34' Kemo vinner en andraboll och skjuter över målet
38' Bra frispark av Riddarhyttan som de nickar i ribban och över målet, dock dömer domaren hörna vilket var felaktigt
41' Bra anfall igen av Riddarhyttan som hittar ut till högeryttern som tar sig förbi Leo och skjuter ett bra skott mot bortre stolpen som Nathan räddar med visst besvär
43' 2-2 Riddarhyttan, motlägg - friläge - skott i mål
45+3´ Gult kort på Kevin för protest mot domslut

I andra halvlek höjde vi tempot och inledningsvis så var det mest spel på Riddarhyttans planhalva. Men planen var ojämnt och den sista, avgörande passningen blev ofta felriktad p g a det. Dock skulle vi fått straffspark och frilägesutvisning på målvakten som fällde Karwan utanför straffområdet när han var på väg igenom. Domaren menade att målvakten tog bollen först, vilket vi tycker var tveksamt.
Tiden gick och det var mindre än 20 minuter kvar så man började fundera på om Riddarhyttan skulle kriga sig till en poäng.
Men då slog Sinan till med ett riktigt klassmål. Ja, det var ett klassanfall som började på högerkanten genom Jesper och sedan hade vi uppåt 15 passningar inom laget innan Leo spelade fram Sinan som dunkade in bollen i högra krysset!
Mycket viktigt mål förstås och sedan var det ytterst nära att Riddarhyttan kvitterade men Nathan gjorde matchens räddning på ett skott från nära håll!
Istället fullbordade Sinan sitt hat trick. Kemo passade fram och Sinan placerade på nytt ett stenhårt skott i högra krysset!
Matchen var nu avgjord och Karwan satte även 2-5 med några minuter kvar när han nickade in Jespers perfekta inlägg vid bortre stolpen.
Tyvärr fick avbytarna inte så mycket speltid eftersom vi avgjorde matchen sent men dom kom iallafall in de sista 2-3 minuterna och fick känna på det!
2:a halvlek
49' Inlägg av Jesper nickas bort och Karwan tar andrabollen på volley men målvakten gör en bra räddning
50' Sinan lägger en djupledsboll till Karwan som hittar tillbaks till Hampus som skjuter ett hårt skott som målvakten lämnar retur på varpå Karwan lyfter in bollen till Kemo som gör mål. Det blev dock bortdömt för offside på Karwan när Hampus sköt, vilket var korrekt.
52' Karwan kommer fri med målvakten som fäller honom och skickar iväg bollen samtidigt. Ingen åtgärd från domaren.
54' Bra frisparksinlägg av Kemo som målvakten boxar ut till Hampus som skjuter över i bra läge
55' Sinan lägger ut bollen till Kemo som slår ett inlägg till Hampus som skjuter på volley men har otur för bollen träffar Karwan när den är på väg in
61' Frisparksinlägg av Dennis som Karwan nickar utanför i bra läge
62' Gult kort på Hadi för hårt spel. Därmed är han avstängd nästa match p g a 3 varningar.
63' Riddarhyttan får frispark i samband med gula kort och spelaren får bra träff men bollen smiter utanför målet
64' Gult kort på nr 7 i Riddarhyttan för stämpling
65' Bra anfall där Karwan spelar snett inåt bakåt till Dennis som skjuter utanför tyvärr
66' Marko slår en stenhård passning på halvvolley till Karwan som kommer fri men blir avvinkad för offside - mycket, mycket tveksamt. Marko protesterar högljutt och belönas med ett gult kort av domaren.
67' Lång frispark av Riddarhyttan som deras store spelare tar emot på bröstet, vänder förvånarsvärt kvickt och skjuter över på halvvolley
69' Hampus hittar ut till Kemo som slår ett inlägg mot bortre där Sinan möter på volley men skjuter över med öppet mål!
70' Riddarhyttans målvakt slår en inspark rätt på Karwan som chansar på en lobb men bollen går över målet
72' 2-3 Oden genom Sinan (assist Leo)
75' Sinan spelar fram Dennis till friläge men skottet går över målet när han tar i för hårt
76' Leo bryter ett uppspel på Riddarhyttans planhalva, spurtar fram med bollen till straffområdeslinjen och skjuter utanför, men bra aktion
78' Viktig bollvinst av Hadi efter vår hörna som rensas, sedan slår han ett inlägg till Sinan som provar en liggande bicycleta men målvakten räddar, annars årets mål där
79' Riddarhyttan chansar med mycket folk framåt och får ett läge när vi inte får bort ett inlägg, spelaren har fritt skottfält och får bra träff men Nathan gör en fantastisk reflexräddning!
81' Farligt frisparksläge för Riddarhyttan efter att Sinan fällt en spelare precis på straffområdeslinjen till vänster om målet (sidlinjen av straffområdet). Spelaren försöker placera in bollen i bortre krysset men missar målet med någon meters marginal.
84' 2-4 Oden genom Sinan (assist Kemo)
85' Direkt efter avspark vinner vi boll och Dennis kommer fri med målvakten igen men skjuter över
86' 2-5 Oden genom Karwan (assist Jesper). Inlägg och nick i mål